over ons

Brabantcasting is het initiatief van Hester Dadema en Ton Peeters. Middels dit online platform koppelen zij hun professionele netwerk en jarenlange ervaring direct aan het bedrijfsleven. Opdrachtgevers maken kennis met de vakkundige cast via korte filmpjes op de website.

De acteurs van Brabantcasting zijn stuk voor stuk professionals met wie Hester en Ton al jaren samenwerken. Bent u op zoek naar maatwerk of heeft u een specifiek verzoek? Dan adviseren zij u graag.

Alle acteurs hebben een link met Brabant maar werken uiteraard in heel Nederland en België.

Ervaring Ton:

Ton rondde de HBO opleiding Facility management af en volgde daarnaast ook de Musicallfactory in Tilburg. Hij nam deel aan vele acteer workshops en volgde jarenlang zangles bij Edward Hoepelman. Hij zong in verschillende Pop en rockbands o.a. Multi Vitamins en Volumia!

Hij speelde in diverse grote en kleine musicals als Jesus Christ Superstar, Miss Saigon, Les Miserables, Elisabeth, Kuifje de Musical en De Kleine Zeemeermin. In 2017 en 2018 volgde nog reünie concerten van ‘Elisabeth’ in Concert op Paleis het Loo en Paleis Soestdijk. Sinds 2019 speelt Ton de hoofdrol in ‘Caro’, een theatervoorstelling in de Efteling.

Op televisie speelde hij gastrollen in diverse tv series als Westenwind, Goede tijden, slechte tijden, Smeris, Kosmoo.

Hij is sinds 2012 als freelance acteur verbonden aan Helder Theater. Vanaf 2016 komt er meer focus te liggen op het trainingsacteren voor diverse soorten bedrijven. In 2019 ronde hij de opleiding tot Presentatiecoach af en coacht hij het bedrijfsleven op presentatie vaardigheden.

Ervaring Hester:

Hester volgde de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming in Nijmegen. Hier specialiseerde zij in het vak drama en leerde hoe toegepast theater ingezet kan worden om een gedragsverandering bij deelnemers teweeg te brengen. Daarnaast studeerde ze een aantal jaren orthopedagogiek.

Hester begon haar theatercarrière op verschillende Nederlandse vakantieparken waar zij het entertainment verzorgde. In 2005 startte ze het theaterbedrijf Helder Theater. Dit bedrijf verzorgt interactief en educatief theater. De ongeveer 30 freelance acteurs, die aan Helder Theater verbonden zijn, spelen stukken en scenes binnen het onderwijs, bedrijfsleven en organisaties.

In de beginjaren van Helder Theater (2005-2012) speelde Hester zelf in alle voorstellingen. Vanaf 2012 ligt haar focus op het leiden van het bedrijf. Ze houdt zich nu vooral bezig met het schrijven van voorstellingen en het ontwikkelen van nieuwe projecten. Wel verzorgt ze nog altijd zelf alle themabijeenkomsten rondom prikkelende onderwerpen voor volwassenen. Ze is dan niet alleen acteur maar ook gespreksleider, dagvoorzitter en presentator. Het presenteren zit Hester sowieso in het bloed. In 2010 presenteerde ze een jaar lang het live programma ‘Goedemiddag Brabant’ van Omroep Brabant.